4 Sebab Kenapa Anda Wajib Gunakan Servis VPN

 

Banyak lagi fungsi VPN ini sebenarnya yang perlu anda tahu,ianya bukan sahaja untuk membolehkan anda melayari laman sesawang yang disekat.Terdapat pelbagai jeni VPN yang anda boleh pasang daripada playstore, Antaranya ialah Turbo VPN, Master VPN, Premium VPN dan banyak lagi.

Berikut Antara sebab-sebab kenapa anda perlu menggunakan VPN sama ada pada telefon pintar mahupun komputer.

 

1.Menghilangkan Iklan di Telefon Pintar Anda

Pasti anda rasa “annoying” dengan iklan yang selalu muncul secara tiba-tiba apabila sedang seronok meayari internet. Dengan menggunkan VPN kebanyakan iklan tersebut akan terhenti.

 

2.VPN adalah Percuma

Hampir kesemua VPN yang tersedia di Playstore adalah percuma. Ada juga yang berbayar, akan tetapi tiada banyak beza dari segi fungsinya.

 

3.Meningkatkan Kelajuan Internet

Sekiranya kelajuan internet dikawasan anda agak perlahan, boleh sahaja sambungkan VPN kepada “server” di Singapura, ini kerana “server” di singapura adalah yang paling pantas sambungannya di asia tenggara.

 

4.Aktiviti Penggunaan Internet Anda Menjadi Rahsia

Ini adalah sebab utama kenapa anda wajib menggunakan VPN kerana segala rekod penggunaan internet akan menjadi sulit dan tidak dapat dikesan oleh pihak pembekal internet. Penggunaan VPN juga dapat menghalang komputer ataupun Telefon pintar anda di godam.

Semoga bermanfaat, jangan lupa kongsikan.