Tak Tahan Di Asak Oleh Wartawan. Akhirnya Pihak Bomba Tampil Beri Keterangan Kenapa Suami Wanita Ini Tidak Dapat Pelepasan Cuti

KUALA LUMPUR: “Siapa yang tidak malu jika terpaksa bersanding sendirian tanpa suami tersayang di sisi, namun sebagai menantu pertama, saya perlu mengetepikan semua itu demi keluarga.”

Nama Badriyah Amirullah, tiba-tiba menjadi sebutan selepas kisahnya yang bersanding seorang diri pada kenduri menyambut menantu di Teluk Intan, Ahad lalu, tersebar di media sosial.

Ketika dihubungi, wanita kelahiran Johor Bahru itu berkata, pada awalnya, beliau tidak mahu memakai baju pengantin dan bersanding, namun bertindak sebaliknya demi suami dan keluarga.

“Suami ada berpesan, seandainya dia tidak dapat balik, jadilah pengantin seperti biasa kerana saudara-mara serta rakan sebelah keluarga mentua ramai yang hadir pada hari kenduri berkenaan,” katanya.

Badriyah berkata, suaminya, Mohamad Syaiful Izwan Mohamad Shah, tiada pada majlis itu kerana tidak mendapat pelepasan cuti.

Mohamad Syaiful Izwan sedang menjalani latihan sebagai anggota Jabatan Bomba dan Penyelamat, di Terengganu. Beliau dijangka menamatkan latihan pada Julai depan sebelum ditempatkan di balai bomba yang ditugaskan.

“Kita mendapat berita suami tidak dapat pelepasan, saya hampir menangis di depan keluarga mentua. Ibu bapa mentua pujuk dan tenteramkan saya, meminta saya bersabar serta kuat fizikal mental memandangkan semua perancangan untuk majlis sudah siap sepenuhnya.

“Ketika tiba di lokasi majlis, semua tetamu kelihatan tertanya-tanya ke mana pengantin lelaki. Saya gagahkan diri untuk berjalan di depan orang ramai menuju ke meja makan beradab. Ketika itu, hanya Allah yang tahu perasaan saya.

Baca Selanjutnya Dari Pegawai Bomba ni Kat Bawah ni . Memang Boleh Nangis Kalau Sanding sorang2 kan. Klik Gambar Kotak Di Bawah Dan Masukkan Password ( 1234 )